Ordet



Ordet är Guds bästa uppfinning. Gud är ordet. Utan ordet kan vi inte kommunicera, vi kan inte förstå och förklara det vi känner och tänker.


Hur tänker man utan ord??


Allt jag tänker består utav ord. Det icke skrivna och osagda men tänkta ordet. Det är det ordet som påverkar en mer än allt annat.


Hur skulle jag tänka om starka känslor som kärlek om jag inte hade något ordförråd?


Hur är det för dem som alltid varit döva? Skapar man då egna inre ord som inte kan betraktas som yttre ord men ändå är ord.


Men de som alltid varit både blinda och döva då??


Är definitionen på ord, benämning?




Dessa är ordets synonymer.


Glosa, term, namn, benämning, vokabel, uppslagsord, yttrande, uttalande, uttryck, tal, fras, text; pregnant yttrande, talesätt, ordspråk, ordstäv, aforism, löfte, utfästelse, försäkran, avtal, överenskommelse, Guds ord, Guds vilja, Bibeln


Dessa är tankens synonymer.


Idé, föreställning, åsikt, mening, fundering, reflexion; intellekt, förstånd, sinne, håg; avsikt, plan; medvetande, fantasi.




Som det synes så behöver tanken ordet för att riktigt kunna fungera. Även om det inte är ett konkret ord. Så länge någon kan tänka så använder den sig utav åtminstone inre ord.


När yttre ord får de inre orden att vibrera vilket resulterar i en inre bild, det är då orden får genomslagskraft och styrka och kan påverka.


Guds yttre ord fick intet att vibrera så att det skapades visuellt synliga saker. Och därmed finns allt som existerar nu.

Är det samma sak med vårt inre ingenting av tomhet? Det är tomt, inget finns där, förrän ett yttre ord får vårt inre att vibrera. Utifrån detta skapas det en inre bild som ger oss vår fantasieggande kunskap. Däri finns den sanna förståelsen och den sanna insikten för hur saker och ting verkligen är.


Men. Uttrycket En bild säger mer än tusen ord. Tror jag oftast missförstås. En bild säger typ tusen inre ord på kortare tid än vad tusen skrivna ord gör. För en bild benämns, upplevs och förstås av ens inre ord.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback